Валентина Бутенко : «Людям з обмеженими можливостями потрібно влаштовуватися на відкритому ринку праці»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 4 грудня 2015, 22:05
В Харкові відбулася прес-конференція за участі авторів проекту «Безмежні люди». Під час заходу була презентована програма соціального підприємництва, завдяки якій було відкрите підприємство «Соцінтел», що надаватиме можливості для заробітку людям з проблемами зору.
Валентина Бутенко : «Людям з обмеженими можливостями потрібно влаштовуватися на відкритому ринку праці»

«В Україні існує дуже мало літератури, надрукованої шрифтом Бройля для незрячих, – розповів Андрій Бутенко, керівник соціального підприємства «Соцінтел», – особливо українською та англійською мовами. І в нас була мрія купити таке обладнання і випускати книги для таких дітей. Ми пройшли довгий та складний шлях. Ми змогли придбати таке обладнання. Але після підведення розрахунків ми зрозуміли, що така діяльність не може принести якісь кошти для того, щоб випускати цю літературу. І тоді у нас з’явилася ідея ще одного напрямку, яка могла би приносити додаткові фінанси. І ми познайомилися з людьми, які запропонували об’єднатися з ними і виготовляти спеціальне приладдя для отеплення…».

«Люди з обмеженими можливостями отримали освіту як юристи,  психологи, математики, і їм потрібно влаштовуватися на відкритому ринку праці, а не бути тільки в спеціальних закладах, – підкреслила Валентина Бутенко, представниця ХМО «Центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору»». Вона розповіла про особливості працевлаштування людей з інвалідністю в Берліні. За її словами, для цих людей створена ділова атмосфера на робочому місці, де кожен виконує свою справу в мірі своїх сил та можливостей.  

comments powered by HyperComments