Італійці збираються співпрацювати з Харківською областю практично в усіх сферах життєдіяльності (фото)

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:15
Впровадження енергозберігаючих технологій, підвищення енергоефективності, енергетична сфера, сільське господарство, освіта, наука. Італія планує співпрацювати з Харківщиною мало не в усіх сферах і галузях.
Італійці збираються співпрацювати з Харківською областю практично в усіх сферах життєдіяльності (фото)

Про це стало відомо 8 грудня під час візиту делегації Італійської Республіки в Харківську область. Гості європейської держави зустрілися з Юлією Світличною і Марком Беккером, - віце-губернаторами краю.
Юлія Світлична дала характеристику можливостям Харківського регіону. Вона повідала, що, не звертаючи уваги на те, що область межує з Росією і АТО, на Харківщині зберігається спокійна і мирна обстановка, а це сприяє стабільності в соціальному і економічному питанні. Ігор Райнін, губернатор, робить все, щоб забезпечити безпеку на території краю, додала чиновниця.

За твердженням Світличної, на Харківщині є достатньо сфер, які показують стійкі позиції на європейському ринку. За словами віце-губернатора, влада області усіма силами сприяє і міжнародним, і українським компаніям, щоб бізнес в Харківському регіоні розвивався і набирав оберти.
Впровадження енергозберігаючих технологій і підвищення енергоефективності - ось основні напрями, за якими область хотіла б співпрацювати з Італією. За словами Марка Беккера, йдеться про відновлення ресурсів. У цьому плані у італійських колег великий досвід, тому, завірив віце-губернатор, хотілося б його застосувати і на Харківщині. Особливо цікаво, що Італія ввела на законодавчому рівні енергетичну сертифікацію будівель, за допомогою якої продається нерухомість.

Енергетична сфера також приваблює італійців. «Дуже багато проектів, над якими можна працювати. Але хотілося б сконцентрувати увагу на проекті з енергоефективності. Зі свого боку ми готові надати 50% інвестиций, і 50% з боку України. Є можливість отримати кошти, гранти від європейських фондів», - розповів Марко Тосон. За словами Світличної, цей напрям має великі перспективи, оскільки в області вже перевели з газу на альтернативні види палива 24 котельні.
Марко Тосон, почесний консул України в Італії, у свою чергу повідомив, що Італія хоче співпрацювати з Харківщиною не лише в енергетичному плані, але практично в усіх різних сферах: починаючи від галузі освіти до наукової і аграрної.

За словами Марка Тосона, останнім часом Італія зі сфери виробництва продукції змістилася до переробки, все було автоматизовано. На думку консула, це може бути корисно і для Харківщини, і для України в цілому.
А для того, щоб італійським інвесторам було комфортно впроваджувати на Харківщині свої проекти, завірила Світлична, сприяння керівництва області в цьому питанні гарантоване.
Юлія Світлична також передала представникам італійської делегації каталог з інвестиційними пропозиціями, в якому представлені усі сфери економіки Харківської області.

 

 

 

comments powered by HyperComments