Громадська рада буде брати участь в роботі Харківської міськради та її виконавчих органів, - О.Чумак

Вівторок, 8 грудня 2015, 19:34
При виконкомі Харківської міської ради має бути створена Громадська рада, яка братиме активну участь в розвитку міста, формуванні бюджету і в контролі за бюджетним процесом.
Громадська рада буде брати участь в роботі Харківської міськради та її виконавчих органів, - О.Чумак

Як розповів на прес-коференції в ХАКІ президент «Асоціації приватних працедавців» Олександр Чумак, при Харківському виконкомі ніколи не існувало громадської ради.

«Там були координаційні ради, ради при Харківському міському голові. Усі ці консультативні органи були сформовані з наближених людей або з громадських організацій, які не розглядалися як органи", - сказав він.

За словами О.Чумака, нова громадська рада при виконкомі істотно відрізнятиметься від попередніх органів. У його формуванні братимуть безпосередню участь громадські організації, які делегують туди своїх представників.


«Ми наполягаємо на необхідності створення такої громадської ради у рамках і розумінні постанови Кабінету міністрів. Більше того, ми готові брати активну участь в її створенні і  роботі», - сказав він.

За інформацією О.Чумака, громадські ради при виконкомах, існуючі в сусідніх областях, дозволяють громадським організаціям брати участь в розвитку міста і у формуванні бюджету, і в контролі за бюджетним процессом.

Також О.Чумак повідомив, що громадські організації міста надіслали лист на ім'я мера Харкова Геннадія Кернеса з пропозицією сформувати таку громадську раду.

«Ми запропонували створити робочу групу з формування перших зборів Засновницької громадської ради у кількості 15 чоловік. На сьогодні відповіді ми не отримали», - сказав він.

Також О.Чумак озвучив поправки в Постанову Кабміну №996, ухвалені 8 квітня поточного року. Згідно з поправками, членами Громадської ради не можуть бути депутати місцевих органів самоврядування усіх рівнів і держслужбовці. Гранична кількість членів громадської ради – 35 людей.

«Ми сподіваємося, що робота, почата громадськістю в грудні минулого року дасть плоди і, нарешті, при виконкомі з'явиться громадська рада, яка братиме активну участь в роботі Харківської міськради і її виконавчих органів», - сказав він.

 

comments powered by HyperComments