В Харкові розпочав свою роботу Клуб інтелектуального кіно (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 12 грудня 2015, 19:47
12 грудня в Харківській науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка відбулося засідання Клубу інтелектуального кіно.
В Харкові розпочав свою роботу Клуб інтелектуального кіно (фото)

В ролі ведучого та ініціатора створення цього клубу виступив історик Геннадій Згурський. Цього разу глядачам для перегляду була запропонована стрічка Френсіса Форда Копполи «Розмова». Геннадій Згурський перед показом розповів як і про сам фільм, так і тих, хто був причетний до його створення – режисера та акторів.

«З одного боку, це детектив, – зазначив він, – тут є детективна складова і несподівана розв’язка. Як на мене, вона практично на рівні Агати Крісті. Коли ми очікуємо одне, а отримуємо зовсім інше. Це психологічний трилер, де напруження накручується в міру того, як головний герой розуміє, що щось не так в тому записі, який він мусить передати замовнику. Так накручується психологічна напруга».

«Розмова» – це психологічний трилер, який вийшов на екрани в 1974 році. Свого часу він приніс режисеру Золоту пальмову гілку. Стрічка розповідає історію Гаррі Коула, який вважався кращим на Західному побережжі експертом з. прослуховуючих пристроїв. Проте у нього були свої правила – не втручатися в справи замовника та не намагатися запобігти вбивству, яке, як йому здається, могло би трапитися. Проте життя винесло свої корективи…

Клуб інтелектуального кіно буде діяти і надалі. Шанувальники «розумних» кінострічок тепер будуть збиратися щонеділі о 14.00 в бібліотеці ім. В.Г. Короленка. 

comments powered by HyperComments