Експерт з Франції допомагає психологам в роботі з військовими (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 14 грудня 2015, 14:14
До Харкова завітав керівник волонтерської організації «Smile for Ukraine», французький психотерапевт нейрології Ніколя Такюссель.
Експерт з Франції допомагає психологам в роботі з військовими (фото)

В місті він проводив відкриті семінари для психологів та волонтерів. «Мій дідусь народився в Маріуполі, – розповів Ніколя Такюссель, – і коли розпочався Майдан, я вирішив приїхати до України щоб побачити що тут, власне, діється. Через те, що французькі журналісти розповідали, що українці – то фашисти. Але я не міг в це повірити. Я приїхав до України. Війна розпочалася кілька місяців згодом. І я зустрів багато психологів, які мені розповідали про проблеми, які були на той час. І через це я вирішив організувати благодійний фонд «Smile for Ukraine».

Сам Такюссель навчає психологів роботі як з військовими, так і дітьми, які опинилися в притулку. «Психологів я навчаю технікам, які вони можуть практикувати з солдатами. Це все, що стосується ментальної та психокогнітивної психології. Це все, що пов’язане з поведінкою. Мова йде, по-перше, про біль. Щоб можна було швидше отримати результати, щоб солдати швидко поверталися до нормального стану. Із дітьми в сировицях я також працюю. І найголовніша проблема там полягає в тому, щоб їх заспокоїти. Війна – це щось для дорослих, а діти мають рости в мирі. І треба по-максимуму їх заспокоїти».

Також Ніколя Такюссель зазначив, що у Франції діє сильне російське лобі, через яке і створюються упередження щодо українців. За його словами, щоб їх подолати, потрібно влаштовувати відповідні заходи та презентації, які би могли розкрити реальну ситуацію в Україні.

comments powered by HyperComments