Експерти розповіли, як задовольняється право дітей-переселенців на освіту (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 грудня 2015, 18:09
15 грудня під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі, були оприлюднені результати громадського моніторингу щодо забезпечення прав на освіту дітей-переселенців в школах та ПТУ Харківщини.
Експерти розповіли, як задовольняється право дітей-переселенців на освіту (фото)

«Метою цього проекту було провести моніторинг щодо забезпечення прав на освіту в чотирьох областях України, – розповіла Наталія Сарматицька, експертка Чугуївської правозахисної групи, – завданням було визначити загальний стан освіти для дітей шкільного віку, з’ясувати умови навчання та проаналізувати дані на відповідність щодо прав на освіту. Але головним завданням було виявити основні проблеми дітей шкільного віку».

За даними моніторингу, освітня система змогла швидко забезпечити право на освіту великої кількості дітей шкільного віку, які свого часу покинули зону бойових дій. Проте на даний момент невідома кількість таких дітей, які ще не відвідують школу. Також значною проблемою є недостатня готовність шкіл до вирішення психологічних проблем учнів та їх батьків, у яких до того ж існують певні упередження щодо звернення за допомогою до психологів.

Також під час заходу була оприлюднена низка статистичних даних. Наприклад, щодо проблем в навчанні, то тільки 7% респондентів скаржилися на складність учбової програми, 6% мали проблеми з мовою, а 87% стверджували, що з труднощами їм стикатися не доводиться. Щодо якості освітніх послуг, то 30% респондентів визначили її як «дуже високу», 62% як «скоріш високу», і 8 – як «скоріш низьку».

comments powered by HyperComments