Підприємці проведуть публічні акції за збереження єдиної системи оподаткування (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 грудня 2015, 20:34
Українські підприємці планують провести мирні мітинги та демонстрації, де будуть вимагати збереження єдиного оподаткування. В Харкові така акція відбудеться18 грудня о 13.00 на площі Конституції.
Підприємці проведуть публічні акції за збереження єдиної системи оподаткування (фото)

Така новина пролунала під час прес-конференції, яка відбулася 15 грудня в Харківському кризовому інфоцентрі. «Нажаль, щоб обійти необхідність розглядати альтернативний законопроект, 17 числа, знаючи, що 18-го підприємці вийдуть на всеукраїнську акцію протесту, до Верховної ради вноситься законопроект Міністерства фінансів № 3630, який я називаю «поминками по малому бізнесу, – розповів Олександр Чумак, президент Асоціації приватних роботодавців, – якщо законопроект буде прийнятий, то в результаті цього 168 тисяч юридичних осіб на єдиному податку одразу будуть видавлені на ґрунт системи оподаткування, а ще 52 тисячі спростяться до фізичних осіб третьої групи, які не зможуть виконати необхідні норми».

Підприємці впевнені, що даний законопроект суттєво обмежить економічну свободу дрібного та середнього бізнесу, а також нівелює всі сильні сторони системи спрощеного оподаткування. Через це представники об'єднань малого та середнього бізнесу звернулися до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з такою вимогою, я введення мораторію на внесення будь-яких змін до спрощеної системи оподаткування терміном на три роки.

«Накладення вето президентом на цей законопроект № 3630, – зазначив Чумак, – в чому полягає складність? На основі цього законопроекту буде прийнятий бюджет. Якщо в четвер буде прийнятий і бюджет, і податковий кодекс, нас одразу же звинуватять в тому, що ми хочемо зірвати бюджетний процес в Україні. Але ми стверджуємо, що законопроект № 3630, нажаль, має велику небезпеку для виконування соціальних обов’язків держави. Тобто, це виплати пенсій та зарплат бюджетникам. В зв’язку з тим, що частина бізнесу буде виходити в тінь». 

comments powered by HyperComments