У Харківській області збираються впровадити проект для ветеранів АТО з навчання і працевлаштування в IT сфері

П'ятниця, 18 грудня 2015, 11:40
Про це розповіла Юлія Світлична, віце-губернатор Харківщини.
У Харківській області збираються впровадити проект для ветеранів АТО з навчання і працевлаштування в IT сфері

За її словами, згідно з проектом - в планах розробка і впровадження системи навчання, що дозволяє ветеранам АТО пристосуватися до мирного життя, освоїти професії у галузі інформаційних технологій, які затребувані на ринку праці, а також придбати додаткові конкурентні привілеї під час працевлаштування.

За твердженням Юлії Світличної, ветерани АТО навчаться спеціальності «Тестування програмного забезпечення», а також освоять 3d-моделювання і контент-менеджмент. Один з основних аспектів проекту - це не просто навчити спеціальності, яка є конкурентоздатною і затребуваною, але і навчити учасників курсу, як правильно писати резюме, триматися на співбесіді, - що дасть можливість бути упевненим під час пошуку роботи.

Проект «Формування стійкої системи надання послуг з соціальної адаптації ветеранів АТО #ITRecruit» буде реалізований Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону облдержадміністрації разом з Харківським національним університетом радіоелектроніки, а також Харківським обласним союзом «Молодіжні ініціативи». Для здійснення проекту залучатимуть провідні харківські IТ- компанії і громадські об'єднання, - розповіла заступник голови ХОГА.

Цей проект визначили як один з переможців конкурсу «Сприяння соціальної адаптації воїнів АТО», він отримає грантову підтримку на його здійснення. Його проводив Міжнародний фонд «Відродження».

Проект запустять з середини січня 2016 року, його тривалість півроку. На здійснення отримані 145 тисяч гривень. Його збираються зробити самодостатнім, щоб після завершення грантової підтримки його можна було реалізовувати і далі. Для цього залучатимуть представників соціально відповідального бізнесу - ІТ- компанії, - заявила Юлія Світлична.

Довідка. Більше двадцяти демобілізованих військових, які брали участь в проведенні АТО, стали випускниками першого проекту #ITRecruit, що проходив з 10 вересня по 11 грудня 2015 року. Одного учасника проекту вже працевлаштували, для інших до кінця року організували співбесіди в IТ- компаніях. Проект був здійснений на добровільних засадах. Учасників навчали три місяці по три рази на тиждень. З військовими працювали викладачі університету радіоелектроніки, а також і фахівці IT-компаній.

comments powered by HyperComments