«Збережемо єдиний податок»: харківські підприємці приєдналися до акції протесту (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 грудня 2015, 21:23
18 грудня на площі Конституції відбувся мітинг за участі приватних підприємців, які виступали за збереження спрощеної системи оподаткування.
«Збережемо єдиний податок»: харківські підприємці приєдналися до акції протесту (фото)

За задумом організаторів, ця акція не є політичною, тому її учасників ще зарання попереджували про недопустимість присутності політичної символіки. Під час мітингу вони висловили свій протест проти можливого прийняття Верховною радою законопроекту № 3630 та внесення змін до Податкового кодексу України.

«30 листопада в Києві було прийняте рішення щодо створення коаліції з захисту спрощеного оподаткування, – розповів Олександр Чумак, президент «Асоціації приватних роботодавців», – нами це було зроблено з однієї простої причини: ми бачили проект нового Мінфінівського кодексу, вивчили його і зробили невтішні висновки. На жаль, він знищує всю суть спрощеної системи оподаткування(…).Майже 250 тисяч суб’єктів господарства змушені будуть перейти на загальну систему оподаткування. Це 20% податку на прибуток, а якщо у вас немає затрат, то це 20% на весь оборот. Для спрощенців це також 18% на дохід фізичних осіб, а якщо у вас більше 10 найманих працівників, то вам доведеться або їх звільнити, або виплачувати їм зарплату в конвертах. Держава нас змушує йти в тінь».

Підприємці впевнені, що подібний законопроект завдасть значної шкоди малому та середньому бізнесу, а в результаті змусить деяких підприємців піти в «тінь». Вони підкреслили, що не вимагають від держави допомоги – а просто хочуть, щоб вона їм не заважала. Також учасники мітингу підкреслили, що малий та середній бізнес грає значну роль в економіці країни, тому закликали всіх підприємців об’єднуватися задля захисту єдиної системи оподаткування.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments