Підприємства Харківщини отримали від центру зайнятості 1 млн гривень у якості підтримки

Понеділок, 21 грудня 2015, 15:40
Центр зайнятості Харківщини виплатив підприємствам, котрі хотіли скоротити частину працівників або перевестновини харківи їх на неповний робочий день, 1 млн гривень.
Підприємства Харківщини отримали від центру зайнятості  1 млн гривень у якості підтримки

Про це повідомив Володимир Міненко, директор обласного центру зайнятості. За його твердженням, ці гроші потрібні для того, аби підприємства змогли пережити складний час, наприклад, тимчасове скорочення кількості замовлень, а також зберегти при цьому цінних фахівців. Цього року цими виплатами охопили 700 робочих місць на 5 підприємствах. За переконанням Міненка, умови співпраці підприємств з центром зайнятості такі, що роботодавець виплачує працівнику 50% від його окладу, а центр зайнятості – дві третини залишку 50% зарплати. У підприємства не має бути боргів із зарплати і за єдиним соціальним внеском.

Наприклад, ХАЗ не може скористатися такою послугою, а такі підприємства як «Хартрон», КДСК та Лихачовська меблева фабрика отримали фінансову підтримку, запевнив Міненко. А ще до кінця цього року комісія центру зайнятості розгляне пропозиції ще 5 підприємств, однак їх працівники отримають гроші вже у 2016 році.

comments powered by HyperComments