Юного переможця XXIX Міжнародного чемпіонату з розв’язування математичних задач привітала віце-губернатор Юлія Світлична (фото)

Середа, 23 грудня 2015, 17:56
Мова йде про учня 4-го класу Володимира Чуба, який навчається у Харківському НВК №45 «Академічна гімназія». У нього друге місце у фіналі чемпіонату. Захід проходив у Парижі.
Юного переможця XXIX Міжнародного чемпіонату з розв’язування математичних задач привітала віце-губернатор Юлія Світлична (фото)

Віце-губернатор Харківщини Юлія Світлична висловила свої вітання школяру з приводу перемоги, а ще нагородила його грамотою Департаменту освіти та науки ХОДА та вручила презент.

За словами Світличної, в цій перемозі є не тільки здібності хлопця, а, звісно, робота батьків. Віце-губернатор побажала юному переможцю, аби він і дали рухався в цьому напрямів, аби в нього все виходило, аби він досягнув цілей, які перед собою поставив. Також Світлична додала, що губернатор краю Ігор Райнін розвиток сфери освіти визначив одним з основних пріоритетів області.

«Дуже важливо, що харків'яни не тільки беруть участь у таких конкурсах, але й завойовують призові місця. Ми дуже цінуємо вашу працю і дуже пишаємося, що на Харківщині є таке підростаюче покоління, яке ставить перед собою грандіозні цілі та їх досягає», - підкреслила заступник голови ХОДА.

27 і 28 серпня у Парижі пройшов XXIX Міжнародний чемпіонат з розв'язування логічних математичних задач. Вссеукраїнський чемпіонат у Вінниці був відбірковим туром для участі у фіналі змагань.

Володимир Чуб посів друге місце в Україні двічі і в ролі призера опинився у фінальному турі разом зі збірною України, - розказав Ігор Чуб, батько призера.

За словами тата переможця, на змаганні були не лише учасники з Європи, у заході брали участь представники таких країн, як Алжир, Канада, Росія. Син зайняв друге місце серед своєї вікової групи, перше місце - у поляків. У хлопця найліпший показник серед інших школярів з України.

 Володимир Чуб логічною математикою займається з 5 років - у цьому віці батьки віддали дитину в гурток «Еврика». У школі хлопець має відмінні бали з усіх інших дисциплін.

«Мені найбільше подобаються математика та інформатика, а стати я хочу архітектором», - розповів Володимир Чуб, призер міжнародного чемпіонату.

«У чемпіонаті дитина брала участь на власному ентузіазмі. Спасибі обладміністрації за те, що його помітили та нагородили», - підкреслює Ігор Чуб.

comments powered by HyperComments