Начальник патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич відзвітувала за 100 днів роботи служби

П'ятниця, 25 грудня 2015, 16:00
У Харкові за 100 днів роботи нової поліції звільнили 25 патрульних, 11 з них були відсіяні ще в процесі навчання, 14 же копів звільнилися за власним бажанням через важкий графік роботи. Про це під час брифінгу в ХАКІ повідала Ольга Юськевич, начальник патрульної поліції Харкова.
Начальник патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич відзвітувала за 100 днів роботи служби

У вересні 2015 року патрульні поліцейські почали свою роботу в Харкові. Відтоді щодня на вулицях міста чергує 280 поліцейських. За словами Ольги Юськевич, начальника патрульної поліції Харкова, за цей період у місті сталося 71,5 тис подій: 34, 5 тис. з них були від громадян, а 37 виявили самі поліцейські. У середньому на місце виклику патрульні добиралися за 11 хвилин

( враховуючи момент звернення на "102"), саме ж завдання виконувалося приблизно впродовж 50 хвилин.

На даний момент, завірила Ольга Юськевич, штат повністю укомплектували, працює 100 екіпажів у дві зміни. Є і ті, який звільнилися. "Звільнилися 25 чоловік, з них 11 таке рішення прийняли ще під час навчання, а інші написали заяви "за власним бажанням" із-за графіку і великого навантаження. Також деякі патрульні, які живуть в області, звільнилися у зв'язку з тим, що їм було незручно добиратися на роботу".
Також Юськевич повідомила, як і обіцяло керівництво, оклад у патрульного поліцейського - 8,5 тис. гривень.

Декілька слів про роботу поліції висловили і владники Харківщини. Так, за словами Сергія Стороженка, радника голови Харківської обласної державної адміністрації, влада області повністю довіряє новій поліції і створює усі умови для її роботи.

"Є маса недоброзичливців, які навіть цілі сторінки відкривають на соціальних ресурсах для того, щоб з мухи робити слона і намагаються довести, що ніякої реформи в поліції не відбувається і усе це фікція і так далі. Ось перед вами молоді і красиві, енергійні поліцейські і ми робимо все, для того, щоб виключити будь-яку корупційну складову, яка могла б поставити під сумнів їх правоохоронну функцію. Ми довіряємо їм повністю, ось Ольга Юськевич пропрацювала місяць в ролі начальника, вже надала звіт про роботу, досить серйозний. Ми з повагою ставимося до поліції і допомагаємо у всьому. Деталі не хотілося б розкривати, але ми робимо все для того, щоб у нової поліції не виникало бажання звертатися куди б то не було для того, щоб можливо не бути втягнутою в якісь корупційні зв'язки. Це ми вважаємо завданням ХОДА», - підкреслив Сергій Стороженко, радник голови Харківської обласної державної адміністрації.

comments powered by HyperComments