З появою патрульної поліції в Харкові менше стало бешкетників

П'ятниця, 25 грудня 2015, 17:45
З появою копів в Харкові зменшилася кількість бешкетників. Про це сьогодні, 25 грудня 2015 року, під час брифінгу в ХАКІ повідомила Ольга Юськевич, начальник патрульної поліції міста. У зв'язку з тим, що в Харкові працює патрульна поліція, громадяни міста стали все частіше викликати копів на домашні розбирання.
З появою патрульної поліції в Харкові менше стало бешкетників

«З  початку роботи, особливо в жовтні, був відзначене нами велике зростання викликів на домашні розбирання, але зараз це явище пішло на зменшення. Чому? Тому що за один виклик, за 11 хвилин, чи то поліцію викликав сусід, чи то перехожий, - 11 хвилин - і поліція вже на місці і вирішує проблеми, і ті, хто викликав поліцію, почувають себе захищеними. На мою думку, зараз стало менше бешкетників, тому що є кому захистити», - відзначила Ольга Юськевич.

Окрім цього, з вересня 2015 року в місті знизилася кількість хуліганств і грабежів. Упродовж першого місяця поліцейськими було зафіксовано 375 випадків хуліганства і 233 пограбування. У перший місяць зими ці показники зменшилися до 250 випадків з хуліганства і до 150 -  грабежів. В усіх ситуаціях поліцейські не використовували зброю.

Прокоментувала начальник патрульної поліції Харкова і питання неправдивих викликів, які нажходять від жителів міста. За словами Ольги Юськевич, поки в патрульній службі на ці моменти строго не реагують, «ми намагаємося на це закривати очі. Ми вважаємо, що наші громадяни цього не робитимуть». Щоб неправдивих викликів було як можна менше, для цього, завірила начальник поліції, з громадянами найближчим часом проведуть профілактичну бесіду. Але якщо неправдиві виклики, додала Юськевич, торкатимуться повідомлень про "мінування", тут реакція одна - людині, яка зробила такий дзвінок, загрожує кримінальна відповідальність.

comments powered by HyperComments