Харківські рухівці вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновіла (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 26 грудня 2015, 23:13
Харківська організація НРУ вшанувала річницю з народження її провідника В’ячеслава Чорновіла.
Харківські рухівці вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновіла (фото)

Харківські рухівці провели вечір пам’яті під назвою «Україна починається з тебе», присвячений лідеру НРУ В’ячеславу Чоронвілу. До них приєдналися представники Спілки ветеранів. Того дня вони зібралися біля пам’ятної дошки Чорновілу, де покладали квіти та виголошували промови.

Ніна Баласанян: «Я впевнена, що він слухає нас. Ми сюди прийшли, щоб пообіцяти, що будемо гуртуватися і робити все що зможемо. В протилежному випадку не буде нічого. Це ми повинні знати. Українство не об’єднується. Українці тримаються хто де може. Це неправильно. Ми повинні сьогодні сказати самі собі та один одному, що потрібно поєднати минуле, сьогодення і майбутнє. Завтрашнє починається з вчорашнього».

Богдан Волос: «Дорогі брати і сестри. В’ячеслав Чорновіл був провісником свободи, до якої ми не виявилися готовими. Я пригадую, як перед першими президентськими виборами я працював в одній установі. Директор під час свого виступу сказав: «От завтра будуть вибори. Я вважаю, що вибирати тих, хто сидів, неможна». Потім попросив слово я, як голова профспілки. І гірко іронізуючи сказав «Тоді давайте вибирати тих, хто саджав. Вони імпозантні, у них зачіски збереглись, вони манери знають». Він (Чорновіл) все прощав. А вони не прощають. А він прощав і давав дорогу всім. Вважав, що перевиховаються».

Микола Миколайович: «Зараз в день свого народження Чорновіл знаходиться тут. І що він бачить? Він бачить розвал та розруху. Зараз Народний рух України нагадує людину, яка має в урках чарівну паличку, але знаходиться на смітнику. Народ розумніший за владу. Народ розумніший за партію. Якщо ми будемо виконувати волю народу, якщо ми будемо до нього прислухатися – то матимемо могутню підтримку. В ім’я Чорновіла, в ім’я народу давайте гуртуватися, давайте робити великі справи. Давайте служити народу, я не якимось приватним інтересам».

Відзначення річниці продовжилося в приміщенні харківської «Просвіти». Присутні зачитували свої промови та згадували В’ячеслава Чорновіла. Також того дня відбувся перегляд фільму, присвяченого лідеру Народного руху 

comments powered by HyperComments