Результати конкурсу «100 кращих товарів України» засвідчили про високий потенціал Харківщини

Вівторок, 29 грудня 2015, 16:18
Як повідомляє офіційний сайт ХОДА, сьогодні в приміщенні облдержадміністрації пройшло нагородження фіналістів регіонального етапу конкурсу «100 кращих товарів України».
Результати конкурсу «100 кращих товарів України» засвідчили про високий потенціал Харківщини

За словами заступниці голови ХОДА Юлії Світличної, Харківська область нині є одним з найрозвинутіших районів країни. Вона зазначила, що особливу роль в економіці регіону відграє машинобудування, оборонний комплекс, енергетика та сільське господарство. Крім того, Харківщині притаманний потужний науковий та освітній потенціал, що дає можливості для вирішення складних завдань науково-технічного характеру. Також він дозволяє брати участь у виробництві товару, який буде конкурентоспроможним на ринку. А це дозволяє мати успіх не тільки на регіональному рівні, а й на інших ринках також.

Сам конкурс вже став для міста традиційним і проводиться в Харкові вже 12 років. За словами Світличної, всі вручені нагороди є свідченням безперервної праці цих підприємств. Вона підкреслила, що саме Харківська область в рейтингу Кабміну займає четверту позицію серед інших регіонів.

І так як Україна почала рухатися в сторону асоціації з ЄС, з 1 січня будуть впроваджуватися пункти угод, які в тому числі мають стосунок і до якості продукції й того, наскільки вона відповідає європейським стандартам. Як підкреслив перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко, для цього буде необхідно працювати над отриманням необхідних документів та шукати нові ринки збуту. Це потребуватиме багато зусиль, але в той же час дає великі можливості для підприємств. 

 

comments powered by HyperComments