Громадські та політичні діячі закликали громадськість підтримати Антикорупційний форум (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 12 січня 2016, 14:57
Сьогодні в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція, присвячена майбутньому Антикорупційному форуму.
Прес-конференція по Антикорупційному форуму

В Харкові Антикорупційний форум відбудеться 18 січня. Відповідні заходи вже пройшли в Києві та Одесі. Всіх їх об’єднує одна мета – боротьба з корупцією, яка вже принесла чимало шкоди країні. «Це ті умови, які не дають Україні розвиватися, які привели до війни, які змушують нашу країну до сих пір залишатися в «третьому світі», – розповів Дмитро Булах, депутат Харківської обласної ради, – я був учасником і Одеського форуму, і Київського. Спостерігав, як все розвивалося в динаміці, підтримував зв’язок з командою Михайла Саакашвілі. І ми з колегами приєдналися до організації Харківського форуму. Ми відповідаємо більше за смислову частину, за інформацію, за приклади корупції. Ми плануємо надати доклад по харківській місцевій корупції».

Під час заходу спікери закликали мешканців міста надати фінансову підтримку заходу. Вони впевнені, що подібні ініціативи мають підтримувати передусім представники громадськості, а не політики та олігархи. «Це справа лишень українців, – підкреслила Надія Савинська, голова ХОО ПП «Демальянс», – ми розуміємо, наскільки важливо позбутися залежності від олігархів простим українцям. Якщо наші заходи будуть фінансувати олігархи, продовжувати фінансувати політичні сили, громадсько-політичні рухи, відповідно, ми і залишимося рабами великого бізнесу. Ми хочемо, щоб форум профінансували українці. І щоб вони зрозуміли, наскільки це актуально».

В Харкові Антикорупційний форум відбудеться 18 січня о 16.00. На даний момент організатори збирають необхідні кошти для його проведення. Поки що в наявності є близько 7 200 гривень, хоча цього ще недостатньо. Проте організатори на рахунок цього налаштовані досить оптимістично і планують зібрати 150 тисяч гривень. Що, за їх словами, не є проблемою для такого міста, як Харків. «Початок руху за очищення нещодавно відбувся в Києві, – зазначила Надія Савинська, – і Харків, як перша столиця, як місто-мільйонник, гостинно приймає рух, який зараз крокує країною. Для нас це дуже важливо. Це велика честь».  

comments powered by HyperComments