Проект Feel Ukraine популяризуватиме Україну серед іноземців

Юлія Гуш  |  Вівторок, 12 січня 2016, 19:15
Сьогодні відбулася прес-конференція, присвячена проекту Feel Ukraine, мета якого – популяризація іміджу України як на міжнародному рівні, так і серед української молоді.
Проект Feel Ukraine популяризуватиме Україну серед іноземців

Сам проект реалізується за підтримки організації AIESEC. «Це міжнародний молодіжний рух, який зародився в 1948 році після Другої світової війни в семи європейських країнах, – розповів Філіп Зорін, президент харківського локального комітету AIESEC в Україні, – метою організації є мир та реалізація людського потенціалу. Ми це робимо шляхом розвитку лідерських якостей у молоді. Адже ми вважаємо, що фундаментальним рішенням світових проблем буде виховання покоління молоді з правильними лідерськими якостями, які потрібні в сучасному світі. І ми це робимо за допомогою міжнародних програм міжкультурного обміну, що є унікальною рисою організації».

За словами Зоріна, на сьогоднішній день організація AIESEC діє в 126 країнах світу вже 68 років. В Україні вона існує з 1994-го, а в самому Харкові – з 2001 року. На даний момент це найбільша в країні молодіжна організація. Вона здійснює програми двостороннього обміну, завдяки якому студенти та молоді випускники мають можливість поїхати на волонтерські чи професійні стажування за кордон.

А щодо самого проекту Feel Ukraine, то в Україні він реалізується вперше. За словами Ірини Бесараб, голови національного проекту Feel Ukraine в Харкові, це «пробний» проект, який був розділений на два регіони – західний та центральний. До останнього належать такі міста, як Харків, Київ, Одеса та Дніпропетровськ. Туди були запрошені стажери зі всього світу. Сам проект триває 6 тижнів і закінчується 25 січня.

«Проект переважно культурний, – зазначила Ірина Бесараб, – головне завдання міст полягає в тому, щоб показати свої сильні сторони, розповісти про свої переваги, показати те, що люди тут нікуди не збираються виїжджати, а все-таки хочуть жити, працювати, розвиватися, ростити дітей, будувати кар’єру в нашій країні. Результатом проекту стане повністю англомовний сайт, на якому буде розміщена інформація про те, де були стажери, куди вони ходили, що бачили. Це, скажімо так, Україна очима іноземців. Які за допомогою своїх вражень, фото та відео розповідатимуть, де вони були». Передбачається, що ці молоді люди після повернення додому будуть розповідати про те, що насправді відбувається в Україні. Адже телебачення та інтернет, за словами Бесараб,  далеко не завжди передають всю правду. 

comments powered by HyperComments