Михайло Саакашвілі заявив, що для подолання корупції потрібно змінити весь політичний клас

Юлія Гуш  |  Середа, 13 січня 2016, 14:30
Сьогодні в Харкові відбулася прес-конференція за участі губернатора Одещини Михайла Саакашвілі, приурочена до проведення Антикорупційного форуму.
Михайло Саакашвілі заявив, що для подолання корупції потрібно змінити весь політичний клас

Сам Антикорупційний форум пройде в Харкові 18 січня. Відповідні заходи вже відбулися в Києві та Одесі. Як зазначив Михайло Саакашвілі, Харків є головним центром країни після Києва. В якому є як і великий потенціал, так і великі проблеми. За його словами, форум зберетеся вже в більш цікавому та якісному складі, ніж то було раніше. Це буде відкритий захід, куди може прийти кожен громадянин.

Під час заходу були обговорені проблеми корупції як на локальному, так і на загальнодержавному рівні, а також висунуті ідеї щодо способів її подолання. За словами Саакашвілі, побороти корупцію можна шляхом оновлення всього політичного класу як такого. Влада має бути змінена на всіх рівнях. Він зазначив, що нинішній політичний клас не любить цю країну і не вірить в її майбутнє. Адже політики пишуть та приймають закони, виходячи тільки з власних інтересів. До яких боротьба з корупцією, звісно, не входить. Крім того, для чималої кількості політиків не є проблемою змінити політичну силу, «перефарбуватися», коли їм це вигідно. Що вони в разі потреби можуть повторити ще.

Також були порушені й інші проблеми. Наприклад, Саакашвілі згадав свої візити до зони АТО. За його словами, військовим не створюють належних умов – бліндажі, в яких вони мешкають, не забезпечені елементарними зручностями. А генерали в свою чергу там не бувають. За словами одеського губернатора, в подібних випадках в таких генералів потрібно відібрати будинки, а на виручені кошти забезпечити військових найнеобхіднішим.

Докладніше на відео Накипело Live:

 

comments powered by HyperComments