Тетяна Ісаєва: «Ми будемо говорити про гендер просто і зрозуміло» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 15 січня 2016, 22:00
Сьогодні в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція, присвячена відкриттю Центру гендерної культури в Харкові.
Тетяна Ісаєва: «Ми будемо говорити про гендер просто і зрозуміло» (фото)

Під час заходу директорка Центру Тетяна Ісаєва та голова бюро гендерних стратегій та бюджетування Тетяна Іваніна розповіли про те, на яких принципах буде працювати цей заклад і які заходи будуть в ньому проводитися в майбутньому. А щодо мети відкриття цього центру, то вона в першу чергу полягає в тому, що будь-яка людина незалежно від її віку, статі, соціального статусу, професії чи освіти мала змогу отримати базові знання стосовно гендерних питань.

«Ідея полягає в тому, щоб створити в Харкові місце неформального спілкування, – розповіла Тетяна Ісаєва, – наше мотто – «це цікаво», «це важливо» і «це для всіх». Ми будемо говорити про гендер просто і зрозуміло. Щоб піднімати загальний рівень гендерної культури нашого регіону і України в цілому. Щоб ми відповідали міжнародним стандартам. Центр гендерної культури – це не закрите місце, призначене виключно для експертів чи для тренерів з гендерної політики. Він для всіх».

«Не секрет, що коли ми проводимо будь-які громадські ініціативи, ми намагаємося передати свій досвід, передати свої практики, – зазначила Тетяна Іваніна, – і дуже важливо мати місце, де ми могли б зустрітися. Адже всі, хто займається проектною діяльністю, знають, як дорого буває зібратися в одному місці для того, щоб запросити велику кількість людей, щоб це місце було відкритим. І я сподіваюсь, що Центр гендерної культури буде саме таким місцем». 

comments powered by HyperComments