У Харкові відкрився Центр гендерної культури (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 16 січня 2016, 12:13
Нещодавно в Харкові відбулося офіційне відкриття Центру гендерної культури.
У Харкові відкрився Центр гендерної культури (фото)

Головна мета його роботи полягає в тому, щоб дати будь-якій людині незалежно від її віку, статі, соціального статусу, професії чи освіти можливість отримати базові знання стосовно гендерних питань. Заплановано, що Центр стане місцем інтерактивного спілкування, де будуть проходити різноманітні тематичні заходи. До його роботи будуть залучатися волонтери. Крім того, в центрі буде облаштована «дитяча» кімната, де батьки можуть залишити своїх дітей. Там з ними будуть займатися колеги Центру та волонтери, які були спеціально підготовленні для занять з дітьми.

Представники Центру тісно співпрацюють з різними громадськими організаціями як з України, так і з-за кордону, а також переймають зарубіжний досвід з реалізації гендерної політики. Наприклад, за словами директорки Тетяни Ісаєвої, вони співпрацюють зі своїми шведськими колегами та свого часу познайомилися з досвідом легалізації державної гендерної політики в Бельгії.

«Ми будемо говорити про генедер не заради самого гендеру, – розповідала директорка Центру Тетяна Ісаєва під час прес-конференції, – це неправильно. Бо коли ми говоримо про нього – ми завжди говоримо про людей. Гендер – це завжди люди, це завжди чоловіки та жінки, це суспільство. А Гендерний підхід – це підхід до кожної людини, до її особливостей, потреб. Ми стоїмо на позиціях гендерної рівності, рівних можливостей для реалізації потенціалу для кожної людини». 

comments powered by HyperComments