Правоохоронці обшукують крамниці «Symbol» по всій країні (фото)

Середа, 20 січня 2016, 17:54
Тепер поліція буде перевіряти бутики «Symbol» по всій країні: на черзі - Київ, а потім Одеса.
Правоохоронці обшукують крамниці «Symbol» по всій країні (фото)

Правоохоронці опечатали всі 11 крамниць мережі. Після Харкова поліцейські завітали до бутиків Києва, Дніпропетровська, Одеси.

Сьогодні, 20 січня, паралельно з харківськими працівниками крамниці на акцію протесту вийшли співробітники Одеського бутика Symbol на вулиці Пушкінській. Разом з операцією силовиків у Харкові 15 січня був опечатаний магазин правоохоронцями. За повідомленням місцевого пабліку «Одеса як вона є», усі 5 днів працівників крамниці не пускають на роботу і не дають зарплату.

Сьогодні працівники магазину вийшли на мітинг. За словами однієї зі співробітниць, бутик був ще закритий і опечатаний, тож працівники прийшли відстоювати свої права. На місці чергували представники правоохоронних органів та преса.

Між тим, активне висвітлення харківського обшуку 7-каналом може свідчити про те, що за тиском на мережі Symbol стоять ні в якому разі ні місцеві владники. Навпроти, власнику приміщень, котрі орендують господарі бутиків, буде зовсім невигідно втратити такого надійного клієнта. А те, що такими приміщеннями у центрі міста не може володіти звичайний смертний, зрозуміло не лише експертам в області комерційної нерухомості.

За твердженням гравців ринків рітейлу, в Україні можна будь-якого імпортера одягу «брати за хобот», оскільки всі везуть «по-сірому», оскільки чесно ввозити просто нереально. І це стосується не лише одягу.

До речі, з 22:30 15 січня старший слідчий України Гонтарев опечатав і столичні крамниці мережі.

Отже, силовою операцією керує столичний главк. «Головна причина – несплата податків у великих розмірах (дуже великих), - переконує джерело «Восточного» в слідчому управлінні МВС.- Там такі суми, що на «Турбоатомі» турбіна коштує дешевше. Зрозуміло, бутиків у країні вистачає, і схема роботи з продукцією у всіх майже однакова. Але Symbol  - найкрупніші. Принцип: заганяй лева, інші самі будуть здаватися. Тільки уявіть: тиждень рахують – не можуть завершити».

Обшук йде гранично жорстко. Магазини в Харкові оточені "зеленими чоловічками" з автоматами у балаклавах, без розпізнавальних знаків і знаків відмінності, які стверджують, що вони - представники правоохоронних органів. Судячи з розмов - не харків'яни.

Автотранспорт, на якому до магазинів під'їжджають куратори операції, вселяє повагу.

З казусів. Коли в Харкові робили обшук у одного із співробітників, переплутавши квартири, винесли сусідню. Господаря упакували, не давши сказати ані слова. "Помилка" з'ясувалася лише через пару годин.

Силовики з оточення поліцію "футболять" (співробітники харківського магазину викликали поліцію після того, як силовики розбили скляні вхідні двері), напівжартома кажучи: "Питання до головного, але він від'їхав".

comments powered by HyperComments