Які проблеми не були висвітлені на Антикорупційному форумі?

Юлія Гуш  |  Середа, 20 січня 2016, 20:54
Заступник голови коордради ГО «Зелений фронт» Олександр Богданіс розповів, які екологічні проблеми не були висвітлені під час Третього Антикорупційного форуму.
Які проблеми не були висвітлені на Антикорупційному форумі?

Він в першу чергу заначив, що жодних претензій на рахунок Форуму ніхто не має. «Для доповідей було надзвичайно мало часу, – розповів Богданіс, – нам здалося, що ми не зможемо використовувати простір і час перед початком. На жаль, у нас не вийшло там донести свої ідеї. Але жодних розбіжностей у нас з Форумом немає ».

За словами еколога, Антикорупційний форум не є суто харківським майданчиком. Це загальнодержавний захід, до якого ставитися слід відповідно. Олександр Богданіс зазначив, що організатори Антикорупційного форуму мають право формувати порядок денний і ставити ті питання, які вони вважають найбільш актуальними. Проте він підкреслив, що залишаються нерозкритими питання, пов’язані з екологічним законодавством і корупцією у цій сфері. Де, за його словами, гуляють «немаленькі суми чорних грошей».

«Одна з найбільш гострих екологічних проблем Харкова, один з найсильніших забруднювачів – це коксохімзавод, – підкреслив Богданіс, – здається, за місяць до того, як пан Шевченко, на наше загальне полегшення, перестав бути Міністром екології та природних ресурсів, він узгодив збільшити вдвоє квоти харківському коксохімзаводу на викиди синильної кислоти. А це, щоб усім було зрозуміло, ціаністий калій. При цьому є регламент, який повинен бути виконаний перш ніж квота буде збільшена». За словами еколога, цей регламент також передбачає проведення громадських слухань. Проте на слуханні зі збільшення квот були присутні тридцять осіб. І що найцікавіше, всі вони були співробітниками того самого заводу.

«А тепер спробуйте мене переконати, що це не корупційна складова тут зіграла вирішальну роль, – наголосив Олександр Богданіс, – але тим не менш, на Антикорупційному форумі на порядку денному теми боротьби з корупцією в екологічних аспектах не було. Тому і висловлюватися було ніде. Я не хочу сказати, що «Зеленому фронту» не дали можливості висловитися з цього питання. Але, напевне, організація не є експертом у боротьбі з корупцією. Ми стикаємося з цим, ми бачимо, що така проблематика існує, але не можна сказати, що ми експерти і що ми ображені на те, що нам не дали слово на Форумі. Хоча якби нас запросили - то, повірте, у нас знайшлось що сказати».

comments powered by HyperComments