В Україні стартує проект з підтримки розвитку громади (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 21 січня 2016, 12:02
Нещодавно в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла презентація проекту під назвою «Підтримка громади зсередини».
Презентація проекту «Підтримка громади зсередини»

Головна мета цього проекту – надати підтримку органам місцевого самоуправління, які мають намір запроваджувати реформи, розробляти та втілювати програми розвитку громади. В ньому візьмуть участь експерти з Української асоціації районних і обласних рад. Сам проект передбачає проведення семінарів для представників місцевого самоуправління та громадськості.  

«Ми вийшли на те, що потрібно перейти на роботу з містами обласного значення, – розповів Ростислав Томенчук, голова правління Українського інституту міжнародної політики, – для того щоб працювати не тільки на рівні обласних центрів, а й заходити в різні райони. Щоб пояснювати, яким є європейський досвід розвитку міст, яка там роль стратегії регіонального розвитку, як запроваджувати стратегію розвитку міста і, звичайно, переходити до детального проектного менеджменту, питань роботи з фондами, де шукати кошти, як обирати кредити різних банків і як співпрацювати з громадою».

За його словами, проект з підтримки розвитку громади буде реалізовуватися, зокрема, в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях. В його межах пройдуть семінари для органів виконавчої влади і представників громадськості. Як підкреслив Ростислав Томенчук, таким чином в кожному місті мають сформуватися групи якісних нових менеджерів кількістю від 4 до 5 осіб, які після навчання можуть утілювати європейські передові практики розвитку місцевого самоврядування.

«Для місцевої влади це дуже часто нова інформація, – розповіла координаторка проекту Катерина Сідаш, – і ми даємо потужний тренінг для того, щоб вони не тільки послухали те, чого їх навчають, а й написали власний проект, власну заявку, з якою вони зможуть далі працювати і згодом подати на фінансування. Ми будемо забезпечувати подальше консультування найбільш успішних ініціатив. І ті люди, які будуть показувати результат, які візьмуться за роботу, пізніше отримають можливість втілити свої проекти».

comments powered by HyperComments