У вирубці дерев на лісосмугах вбачається корупційна складова, - Олексій Голиков (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 21 січня 2016, 14:42
У лісах та лісосмугах віддалених районах Харківщини знищують дерева, яким налічується близько 100 років.
Олексій Голиков

Про це під час брифінгу в ХАКІ розповів Олексій Голиков, фермер Сахновщинського району, учасник пікету "Два сапога пара", що пройшов напередодні Третього Антикорупційного форуму.

  За словами Голикова, на сьогодні у віддалених районах Харківщини на лісосмугах знищують дерева, в тому числі й дуби, яким налічується вже по 70-80 років. Сам Олексій Голиков вбачає в цьому корупційну складову. «Корупція йде від адміністрації, міліції та прокуратури, – розповів фермер, – особисто я ловив таких людей, які вирубують посадки».

Проте представники влади жодним чином не намагаються цьому протидіяти. Олексій Голиков згадав, як особисто звернувся до заступника голови адміністрації Володимира Кравця, коли  у черговий раз спіймав порушників «на гарячому». «Я його набрав, він під’їхав за триста мерів (від місця вирубки дерев). Я сказав, що впіймав порушників». На що заступник голови адміністрації заявив, що, так чи інакше, міліція їх відпустить.

«Я сказав, якщо він відмовляється виконувати свої безпосередні обов’язки, то я звернуся до народних депутатів, я звернуся до журналістів і цю ситуацію так не залишу, – зазначив Голиков, – бо коли мій товариш з села напиляв там хмизу, то приїхала міліція. І з нього, як він мені розповідав, взяли 600 гривень хабаря. За те, щоб не оформлювати на нього штраф». 

comments powered by HyperComments