Харків показав, як може об'єднатися в єдиному пориві доброти і взаємодопомоги - Юлія Світлична (відео, фото)

Четвер, 21 січня 2016, 16:08
Волонтерська організація «Південний пост» згуртувала близько 50 небайдужих людей, для яких головне завдання, - допомагати ближньому.
Харків показав, як може об'єднатися в єдиному пориві доброти і взаємодопомоги - Юлія Світлична (відео, фото)

Про це сказала віце-губернатор Харківської області Юлія Світлична на урочистостях з нагоди річниці організації.

«Сьогодні багато хто потребує допомоги, але особливої уваги вимагають люди, які оберігають наші кордони, - наші воїни-визволителі, учасники АТО. Харківщина сьогодні - крайня мирна точка України, і ми зобов'язані допомагати тим, хто вирушає захищати світ тут і в усій країні», - сказала вона.

 

Юлія Світлична підкреслила, що здолати усі труднощі, з якими зіткнулися сьогодні українці, можливо, лише об'єднавши зусилля.

«Наша з вами основна задача в ці часи - об'єднатися. Ми робимо це не для картинки і не на папері, ми робимо це від чистого серця. Харків показав, як може об'єднатися в єдиному пориві доброти і взаємодопомоги. Я вдячна усім волонтерам за працю, душевність і доброту», - сказала заступник керівника області.

Юлія Світлична також відзначила, що керівництво обласної державної адміністрації сьогодні тісно співпрацює з волонтерськими організаціями регіону і намагається надавати їм допомогу у рамках своїх повноважень.

«Ми тісно спілкуємося з волонтерами і, звичайно ж, реагуємо на усі питання, рішення яких залежить від органів влади. При Харківській обласній адміністрації працює волонтерський штаб, а також радники голови області Ігоря Райніна, які звертаються до нас зі своїми питаннями. Ми допомагаємо і «Південному посту», і іншим організаціям, - розповіла Юлія Світлична. - Органи влади зобов'язані реагувати на потреби людей, а волонтери сьогодні грають роль комунікатора між владою і суспільством. Тому наша співпраця корисно як для влади, так і для волонтерів, а головне - для людей, заради яких ми працюємо».

За словами координатора «Південного посту» Віктора Трубчанова, за рік роботи через організацію пройшли близько 15 тисяч бійців АТО.

 

 

comments powered by HyperComments