У межах «Дня однієї вулиці» відбулася низка майстер-класів для дітей (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 25 січня 2016, 14:49
Під час відзначення «Дня однієї улиці» пройшли різноманітні розвали та майстер-класи для дітей і дорослих.
У межах «Дня однієї вулиці» відбулася низка майстер-класів для дітей (фото)

Наприклад, того дня пройшов «Гоголь-Моголь квест», який був призначений для всієї родини. Пов’язаний він був з Харковом та самим Миколою Гоголем. Також в межах «Дня однієї вулиці» відбулася ціла низка різноманітних майстер-класів для дітей, де вони навчались малювати та створювати різноманітні вироби з підручних матеріалів.

«Я проводжу два типи майстер-класів на цьому святі, – розповіла Алла Біденко – по-перше, ми робимо такі собі «пельмені» із тіста. Вони неїстівні. Це обереги. Всередині них знаходяться зернятка. Вони зі старих часів символізують достаток, багатство в домі. Тому такі «пельменьчики» є оберегами на багатство. А на другому майстер-класі ми робимо чудові орігамі у вигляді чортиків із паперу».

Найбільшу популярністю серед дітей користувався майстер-клас з малювання, під час якого вони, наприклад, вгадували, кого зображувала тренерка та створювали власні роботи. Також паралельно до цих занять пройшла виставка талановитих дитячих малюнків.  

«Окрім того того, що це розвага, воно ще розвиває дітей, – додала  Алла Біденко, – це розвиток дрібної моторики рук. Що, без сумніву, дуже корисно для дітей як шкільного, так і дошкільного віку. Це ще пізнання, це розширення кругозору, це творчий розвиток дитини та вивчення якихось своїх традицій. А в цьому випадку, це ще й знайомство з таким чудовим письменником, як Микола Гоголь. Це розвиток як фізичний, так емоційний та розумовий».  

comments powered by HyperComments