Злочини, вчинені під час Майдану, не розслідуються належним чином

Юлія Гуш  |  Субота, 30 січня 2016, 10:16
Представниця правозахисної організації Amnesty International Ukraine розповіла, що розслідування злочинів, вчинених під час Майдану, не просуваються як слід.
Злочини, вчинені під час Майдану, не розслідуються належним чином

За словами прес-секретарки Amnesty International Ukraine Марії Гур'євої, організація продовжує слідкувати за розслідуванням злочинів, вчинених під час Майдану. «В Україні ми моніторимо справу з розслідуванням злочинів на Майдані, яке просувається не надто динамічно та результативно, – зазначила вона, – ми, безумовно, сподіваємось, що будуть притягненні винні. Тому що це обов’язок України – розслідувати ті злочини».

«Але, на жаль, ми змушенні констатувати, що це розслідування відбувається дуже повільно, недостатньо ефективно, що існує певна кругова порука серед силовиків, – розповіла Марія Гур’єва, – ми також знаємо, що з постраждалими не ведеться належна робота. Часто люди не знають, на якому етапі перебуває їх справа, хто її розслідує, де її розслідують. З ними не контактують».

В організації впевненні, що для розслідування злочинів на Майдані в першу чергу необхідна політична воля. «Тут ми певною мірою покладаємо надії на новостворене Державне бюро розслідувань, яке, як ми сподіваємось, зможе дати їм новий імпульс, – додала вона, – і звісно, в цьому плані ми будемо слідкувати за тим, як відбуватиметься залучення людей до роботи цієї структури. І як взагалі буде відбуватися її діяльність. Щоб вона була дієздатною».

Докладніше в інтерв’ю, що вийде згодом.

comments powered by HyperComments