У Харкові відбувся науково-розважальний захід «Ядерна зима» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 1 лютого 2016, 14:29
Нещодавно в Єврейському культурному центрі «Бейт Дан» пройшов науково-розважальний захід «Ядерна зима».
У Харкові відбувся науково-розважальний захід «Ядерна зима» (фото)

Відвідувачі мали нагоду подивитися на справжніх роботів від Центру робототехніки «Ботеон» та роботу 3D принтеру, взяти участь в майстер-класах, які проводили вчені лабораторії, скуштувати азотні коктейлі, зіграти в китайську гру Ґо, яка вважається однією з найскладніших стратегічних ігор тощо. Загалом, цей захід був спрямований на популяцію науки.

Окрім цього, він мав спонукати відвідувачів замислитися над актуальними екологічними проблемами. Екологічна направленість цього заходу, наприклад, проявилась в зборі пластикових іграшок, які відвідувачі могли обміняти на сувеніри. Також на вході їх перевіряли на рівень радіації за допомогою дозиметра. Окрім всього, відвідувачі також мали змогу дізнатися, що саме криється за таким поняттям, як «Ядерна зима».

«Ідея цього заходу, – це популяризація науки серед дітей та молоді, – розповів Павло Сапьолкін, організатор заходу, – і взагалі, консолідація науковців та наукових популяризаторів. Бо цей захід був організований силами молодих вчених. Ми хочемо зацікавити дітей наукою. Для цього у нас діє азотний бар, ми там проводимо досліди. Це тільки перший пілотний захід. Але «ядро» нашої програми полягає в тому, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем. Адже ядерна зима – це проблема рукотворна. Проблема гіпотетична, але вона може статися. Така ситуація, коли ми повністю знищимо екологію і заморозимо всю планету».

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments