В Харкові пройшло відкриття кворкінгу для дітей та дорослих (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 2 лютого 2016, 19:26
Сьогодні в Центрі гендерної культури відбулося відкриття кворкінгу для дітей та дорослих, організованому Дитячою площАРТкою.
В Харкові пройшло відкриття кворкінгу для дітей та дорослих (фото)

«Сьогодні ми відкриваємо нашу резиденцію в Центрі гендерної культури, – розповіла Олена Зіненко, кураторка Дитячої площАРТки, – тепер ми регулярно будемо проводити заходи для дітей та дорослих, а також заходи для студентів та викладачів. Це буде така собі лабораторія подій, основна мета яких полягає в тому, щоб збирати людей для спілкування». За її словами, це буде такий простір, де діти будуть на рівних спілкуватися з дорослими, а вчені – з аматорами. Також тут проходитимуть зустрічі з цікавими та непересічними особистостями.

Перший день кворкінгу був приурочений до Дня байбака. Тоді пройшли «екопосиденьки» на честь його відкриття, під час яких запрошені гості розповідали про сліди різноманітних тварин, які можна знайти на снігу, та читали казки.  

«Стартуємо ми з Дня Байбака, – продовжила Олена Зіненко, – для мене концепт цього дня є концептом дежавю. Я можу сказати, що всі наші важливі соціальні проблеми є дежавю. Ми вже чули, але ще недоказали, ще не сформулювали. І я подумала, що День байбака – це непоганий привід зібрати дітей та дорослих на такі собі «екопосиденьки». Другою темою цього дня є традиції, які мають чи не мають сенс. Бо в День байбака всі говорять чи він вийде, чи покаже свою тінь, але ніхто не пам’ятає, що це за прикмета така. Так ми віримо в якісь стереотипи, з якими ми не можемо розлучитися, бо вони чомусь для нас звичні та приємні». 

comments powered by HyperComments