Як пройшов Антикорупційний форум і якими будуть подальші плани його учасників (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 3 лютого 2016, 16:52
Сьогодні в Харкові під час прес-конференції були підбиті підсумки Антикорупційного форуму, який відбувся 18 січня.
Як пройшов Антикорупційний форум і якими будуть подальші плани його учасників (фото)

У заході взяли участь представники «Руху за очищення» на Харківщині, які розповіли про підсумки роботи Антикорупційного форуму та поділилися своїми подальшими планами. Розпочалася прес-конференція з оприлюднення статистичних даних. Михайло Камчатний, координатор ГО «Ліберальна ініціатива», розповів, що в Антикорупційному форумі брали участь люди з різних населених пунктів України, а в першу чергу – з Харківської області. Всього в день проведення Форуму зареєструвалося 2750 людей.

А щодо фінансового питання, то тоді 367 осіб зробили грошові внески на проведення Форуму. Загальна сума внесків тоді склала 299 404,65 гривень. За словами Михайла Камчатного, два внески були повернені назад відправникам, адже їх джерела не викликали до себе довіри. Після проведення Форуму в організаторів ще залишалася певна сума грошей, яка в подальшому буде витрачена на подібні заходи.

««Рух за очищення» почав активніше крокувати країною та розгортати свою діяльність, – підкреслила Надія Савинська, голова харківського обласного осередку «Демальянсу», – зараз ці процеси запущені по всій країні. Нам з вами трохи пощастило більше, ніж іншим. Адже у нас пройшов Форум і ми маємо коло організацій, які брали в ньому активну участь, а також просто зацікавлених осіб. Тому ми перші, хто зараз презентує ініціативну групу «Руху за очищення».

За її словами, діяльність цієї групи ґрунтується на низці важливих принципів, таких як принцип відкритості (адже вона не є закритою спільнотою), фінансової прозорості, взаємоповаги, відповідальності тощо. До групи «Руху за очищення» можуть вступити всі охочі.

«Важливо, щоб форуми, які пройшли в Одесі, Києві та Харкові, проводилися не лишень на національному, а й на регіональному рівні. Це такі великі міста області, як Чугуїв, Ізюм, Лозова, – розповів Євген Лисичкін, представник Харківського антикорупційного центру, – ми вважаємо, що вони можуть прийняти такі регіональні форуми «Руху за очищення», на яких будуть будуть означені шляхи боротьби з корупцією на території Харківської області».

За словами Лисичкіна, вже було заплановане створення та розповсюдження у великому тиражі докладів щодо корупції. Окрім цього, учасники «Руху за очищення» планують зайнятися проблемою «благодійності» (а, по суті –корупції) у сфері освіти та медицини, а також – організувати збір підписів за відставку Кабінету міністрів та Генпрокурора.

comments powered by HyperComments