На Харківщині у Великобурлуцькому районі не будуть закривати інтернат, який збиралися ліквідувати

Четвер, 4 лютого 2016, 16:02
Мова йде про Центр соціально-психологічної адаптації дітлахів у Вільховатці. Його не закриватимуть, як хотіли раніше.
інтернат у Вільховатці не закриватимуть, про це йшлося на сесії 4 лютого 2016 року

Таке рішення ухвалили під час сесії обласної ради сьогодні, 4 лютого. Проект розробила Юлія Світлична, віце-губернатор Харківщини. Нещодавно з проханням не ліквідовувати заклад до чиновниці звернувся колектив центру.

За словами Світличної, у центрі проходять соціально-психологічну реабілітацію діти від 3 до 18 років, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, чиї батьки не хочуть виконувати батьківські обов’язки, дотримуються аморального способу життя, іноді цей заклад буває єдиним шансом порятунку малечі.

Наразі центр розрахований на 20 вихованців, протягом минулого року тут було 55 дітей. У 2015 виникла проблема про неможливість утримувати заклад за рахунок грошей Великобурлуцького районного бюджету, адже у ньому перебувають вихованці з кількох районів області. Йшлося про суцільне закриття інтернату.

У зв’язку з тим, що ХОДА підтримала клопотання про виділення з обласного бюджету коштів на центр у 2016 році, заклад не закриватимуть, він перейде з власності громади району у власність громади області, - підкреслила Світлична.

Нагадаємо, 15 січня 2016 стало ще відомо, що центр не будуть закривати. Про це питання подбала Юлія Світлична, саме вона надала відповідний проект рішення до обласної ради.

comments powered by HyperComments