У мережі з’явилося відео звернення активістів, на яких вчора напали спільники Марабяна

Середа, 10 лютого 2016, 09:58
Сьогодні у мережі з'явилося відео звернення активістів, на яких вчора на вул. Чернишевській напали спільники Марабяна.
У мережі з’явилося відео звернення активістів, на яких вчора напали спільники Марабяна

Сьогодні у мережі, у зв'язку з вчорашньою подією на вул. Чернишевській, з'явилося відео звернення активіста Дмитра Олейника та модератора групи "Харківська хунта" у Фейсбуці Юрія Лихоти. За словами Дмитра Олейника, серед нападників він впізнав Артура Марабяна, який відомий тим, що під час Євромайдану привозив харківських спортсменів на Антимайдан у Київ.

"Мене звуть Дмитро Олейник. Сьогодні вдень, 9 лютого, близько 14:35 на мене з моїм другом було здійснено напад. У нападників я пізнав Марабяна, ця людина, яка поставляла тітушек Кернесу під час Євромайдану і мітингів за Україну. Його тітушек особисто не знаю і не міг пізнати. Завдяки моєму другу я не постраждав, сьогодні, після нападу на мене, я зрозумів, що до Харкова повертається ситуація 2014 року, коли люди за проросійські мітинги і за організацію і масове побиття 1 березня на площі Свободи понесли відповідальність і зараз стараються усіх людей, які активно займають свою позицію по відношенню всіх розслідувань, просто залякати", - повідомив громадський активіст Дмитро Олейник.

За твердженням модератора групи "Харківська Хунта" у Фейсбуці Юрія Лихоти, досі їм доводилоися займатися підтримкою патріотів, яких влада намагалася закривати за всілякі кримінальні і не дуже злочини, але зараз, ситуація в місті починає повертатися на рівень початку революції.  "Ми вимагаємо від органів внутрішніх справ якомога відкритішого і швидшого розслідування для того, щоб вони показали, що поліція дійсно реформована і вона може справлятися не лише з патріотами, але і з тими, хто їм намагається закрити рота і залякати", - повідомив Лихота.

Для цього, каже Юрій Лихота, вони не вимагають нічого особливого, просто, щоб вчасно і в строк виконувалися усі дії, які треба виконувати. "По-перше, це впродовж 24 годин внесення справи в ЕРДР, за цей час оголосити прізвища слідчих і прокурора, у ці ж 24 години треба зробити опитування потерпілих і затримання, і обшук звинувачуваних. Далі, впродовж 72 годин, як визначено законом, треба пред'явити підозру і провести опізнання відомих людей, вказаних потерпілими, у ці ж 72 годині треба обрати запобіжний захід. І ось, я так розумію, що протягом доби, кожних 24 години на мейл потерпілих повинне приходити повідомлення про виконану роботу, цим самим ми допоможемо і поліції розкрити цей злочин, а також покажемо разом, що влада може управляти ситуацією в місті і надалі не допускатиме такі випадки нападу і побиття не лише патріотів, але і простих громадян", - заявив модератор групи  "Харківська хунта" у Фейсбуці Юрій Лихота.

comments powered by HyperComments