У Харкові тепер будуть діяти групи швидкого реагування (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 23 лютого 2016, 19:40
Сьогодні на площі Свободи політичні діячі розповідали про новостворені групи швидкого реагування та перспективи їх діяльності.
У Харкові тепер будуть діяти групи швидкого реагування (фото)

Тепер у Харкові мають впроваджуватися нові форми та методи роботи підрозділів поліції. Зокрема, для цього були створені групи швидкого реагування, які повинні в найкоротший проміжок часу прибути на місце правопорушення. «Сьогодні у Харківській області за новою системою, яку ми випробували в інших містах країни, починають працювати спеціальні групи реагування, – розповів Арсен Аваков, – щоб поліцейський одразу опинявся на місці події, надавав допомогу та підтримку». Він зазначив, що на даний момент поліції непросто дається перехідний період. Але в цілому, він позитивно оцінює перспективи її подальшої роботи.

За словами голови Експертної ради МВС Євгена Захарова, нова система швидкого реагування додасть оперативності та ефективності діям поліції. Що особливо актуально для мешканців віддалених сільських районів, які раніше могли днями очікувати приїзду правоохоронців.

«Ми спільно з вами будуємо нову правоохоронну систему України, мета якої – захист людини та громадянина, – заявив Арсеній Яценюк, – система – це новий поліцейський. Це нові автомобілі. Це нова електронна комунікаційна система по контролю за правопорядком у Харкові. Система – це державне бюро розслідувань». Яценюк також додав, що зараз йде зволікання зі створення незалежного державного бюро розслідувань. Яке, за його словами, є «другим елементом в ланцюжку створення нової чесної правоохоронної системи».

Ян Тадеуш Томбінський, Голова експертної ради ЄС в Україні, в свою чергу зазначив, що даний поліцейський концепт був розроблений за допомогою експертів європейської консультативної місії з питань цивільної безпеки в Україні. За його словами, Євросоюз зацікавлений в тому, щоб українські поліцейські були репрезентантами держави, які служать на благо громадян та державної безпеки.

Під час цих виступів проходив пікет напроти облдержадміністрації. Пікетувальники тримали державну символіку та прапори ВО «Свобода». Вони скандували такі гасла, як «Геть прем’єра-мародера» та «Уряд у відставку». Чимало учасників мало при собі плакати з надписами «Уряд – у відставку. Яценюка – на лаву підсудних», «Яценюк, твою нари поруч з Януковичем», «Уряд Яценюка- маріонетки олігархів» тощо. 

comments powered by HyperComments