Яценюк заявив, що очікує пропозицій щодо кандидатури директора «Електроважмашу» (фото)

Вівторок, 23 лютого 2016, 22:01
Прем’єр-міністр під час свого візиту на завод заявив, що очікує пропозицій від конкурсної комісії з призначення нового директора «Електроважмашу».
Яценюк заявив, що очікує пропозицій щодо кандидатури директора «Електроважмашу» (фото)

За його словами, «Електроважмаш» на даний момент входить до п’ятірки державних підприємств, за якимми було оголошено конкурс на заміщення посад керівників. Яценюк зазначив, що очікує пропозицій від конкурсної комісії та призначення керівника компанії. «Коли ми говоримо про нову індустріальну політику, ми усвідомлюємо, що «Електроважмаш» – це компанія, яка постачає обладнання до державних компаній – «Укренерго», «Центренерго» і «Укразалізниці». І при затвердженні фінансового плану розвитку цих компаній окреме фінансування буде передбачене на інвестиційну складову. Для того, щоб «Електроважмаш мав замовлення», – зазначив він.

У свою чергу, губернатор області Ігор Райнін відзначив роль Харківщини у розвитку промисловості. Він наголосив, що у межах регіону мають бути реалізовані ті пілотні проекти, які стануть поштовхом для розвитку всіх величезних підприємств. "У Харківської області більше 600 промислових підприємств. Практично кожен орган центрального управління, який є в Україні і в повноваження якого входить управління промисловим комплексом, представлений на території Харківської області».

Арсеній Яценюк також зазначив, що українські компанії мають постачати свою продукцію до інших країн та освоювати там нові ринки. За його словами, на сьогодні українські делегати вже виїжджають до таких країн, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш та Індія. «Треба щоб українські виробники виходили на ці ринки і перемагали світових гігантів. Оскільки наша продукція є якісною, вона відома в світі, українська банківська система і українські банки готові підтримати такі індустріальні проекти з виходу українських компаній на зовнішні ринки». 

comments powered by HyperComments