«Філософія серця»: як пройшов конкурс, присвячений волонтерському руху (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 24 лютого 2016, 18:32
Сьогодні у Харківському кризовому інфоцентрі були підбиті підсумки конкурсу «Філософія серця», присвяченого волонтерському руху на Харківщині.
«Філософія серця»: як пройшов конкурс, присвячений волонтерському руху (фото)

Мета цього конкурсу, у якому взяли участь як професіонали, так і аматори – підкреслити значення та масштабність волонтерського руху для Харківщини. «Ми як організатори отримали дуже велику кількість робіт, – розповіла Марія Платонова, координаторка проекту, – нам надіслали більше ста фотографій. Нам надіслали більше тридцяти відео. Тема цікава та актуальна для всіх. Але настільки великий відгук був для нас приємним сюрпризом. На жаль, значна частина отриманих робіт не повністю відповідала правилам конкурсу. Ми розуміли, що тема волонтерства для багатьох зараз є емоційно насиченою».

Вона розповіла, що організатори чітко слідували правилам конкурсу і бачили, що не всі роботи відповідають вказаним критеріям. Кожне фото чи відео під час відбору детально вивчалось. Наприклад, під умови конкурсу не підпадали роботи, пов’язані з допомогою військовим. А таких було чимало. Проте організатори запевнили, що вони не залишаться непоміченими. «Я працюю над тим, щоб організувати виставку для цих робіт, – розповіла Вікторія Аннопольська, директорка департаменту масових комунікацій, – вони не отримають призи, вони не будуть оцінені в межах конкурсу. Але виставку ми обов’язково організуємо».

У той же день відбулося нагородження переможців. Серед професіоналів такими стали Сергій Козлов (фото «Волонтери годують переселенців») та Дмитро Коновалов (відео «Станція Харків»), а серед аматорів – Кіра Джофарова з фото «Склянка води». Саме в цих роботах судді побачили живі емоції та живих людей, чого не вистачало їм в деяких суто репортажних доробках.

comments powered by HyperComments