На Харківщині хотіли підірвати цілий потяг, але все обійшлося

Четвер, 25 лютого 2016, 19:53
Диверсант збирався підірвати залізничний міст, але його було впіймано під час закладання вибухівки.
На Харківщині хотіли підірвати цілий потяг, але все обійшлося

Про це повідомили у прес-службі СБУ. За даними силовиків, терористом виявися колишній працівник міліції. На ділянці «Павлоград-Лозова» злочинець сьогодні вночі заклав 10-кілограмову протитанкову міну ТМ-62. Привести до дії пристрій диверсант хотів за допомогою мобільника. Вибух уже був запрограмований на потяг «Одеса-Констянтинівка», де їхало понад 500 людей. Але все обійшлося, терориста було впіймано «на гарячому».

Пізніше, під час брифінгу, Олександр Пивовар, начальник СБУ Харківщини повідомив, що колишньому співробітнику із Лозової повідомили про підозру за статтею – диверсія ККУ, але справу можуть перекваліфікувати як підготовка теракту.

За словами Пивовара, це був послідовник ідей «Новоросії», міну під рейки залізниці він клав за вказівкою спецслужб Росії.

Під час підготовки до теракту диверсант шукав помічників, саме через це працівники СБУ і вийшли на нього. Багато його посібників, котрі, на його думку, повинні були допомогти йому у цій справі, облишили цю ідею. Слідчим вже відомі особи тих, до кого він звертався.

За твердженням Олександра Пивовара, протягом 2014-2016 років СБУ попередило 16 терактів. Із 45 проведених на Харківщині диверсій слідчі розкрили 41.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments