У ХОДА кожен документ заноситиметься до бази, де йому буде присвоєно номер, - Світлична

П'ятниця, 26 лютого 2016, 16:42
У ХОДА завершується тестування системи електронного документообігу.
У ХОДА кожен документ заноситиметься до бази, де йому буде присвоєно номер, - Світлична

Учора відбулася презентація цієї системи. В першу чергу "в цифру" переводять відділ по роботі із зверненнями громадян. Заяви, що надходять в обладміністрацію від жителів, переходять до виконавців з конкретних питань всього за декілька хвилин. Крім того, ця система відповідає європейським нормам із створення  безпеки даних завдяки використанню цифрового підпису.

Впровадження електронного документообігу в ХОДА - це перший базовий елемент системи електронного уряду, пояснила заступник голови обладміністрації Юлія Світлична.

«Впровадження електронного уряду - це одна з найважливіших регіональних реформ, яка реалізується в Харківській області за ініціативи голови обласної адміністрації Ігоря Райніна, - підкреслила заступник керівника області. - Нововведення дозволить підвищити ефективність прийняття управлінських рішень, скоротити час на обробку документів, а також впровадити нову систему взаємин між бізнесом, владою та мешканцями регіону. З цією метою ми починаємо перший етап, який працює в апараті обласної державної адміністрації та безпосередньо у відділі по роботі зі зверненнями громадян. Поставлено нове обладнання. Є можливість оцифровувати заяву громадянина і передавати її для обробки тому керівнику, який безпосередньо буде вирішувати це питання. Це в підсумку дозволить мешканцям Харківської області бути впевненими в тому, що їх документи не стануть десь далеко в черзі на обробку або загубляться. Кожен документ буде заноситися до бази, йому буде присвоєно номер. Кожен із співробітників буде розуміти, на якому етапі перебуває та чи інша заява», - пояснила Юлія Світлична.

За її інформацією, найближчим часом до електронного документообігу приєднають всі департаменти ХОДА, райдержадміністрації, а також територіальні органи виконавчої влади.

«Що стосується фінансування, то на розробку цієї програми не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів. Іноземні компанії розробили програмне забезпечення нового покоління абсолютно безкоштовно», - зазначила Юлія Світлична.

 

 

comments powered by HyperComments