Табір Music Camp дасть можливість школярам опанувати декілька музичних інструментів (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 26 лютого 2016, 17:00
Під час весняних канікул у Харкові пройде табір Music Camp, в якому школярів навчать грі на декількох музичних інструментах.
Табір Music Camp дасть можливість школярам опанувати декілька музичних інструментів (фото)

Організація Music Camp Internation була заснована в 2001 році в Румунії Констанцією Фортунато, відомою американською диригенткою та педагогом. Тоді пройшов перший музичний табір для школярів. Більшість дітей, які взяли у ньому участь, мешкали в маленьких селах та містечках і не мали можливості серйозно займатися музикою. А таким чином, викладачі не тільки допомогли цим школярам розкрити свої таланти, але й зруйнували стереотип, згідно з яким музиці можуть навчитися тільки особливо обдаровані діти.

Табір Music Camp існує в Україні вже 13 років. До цього відповідні заходи вже проводились у Києві, Львові, Стрию, Запоріжжі, Одесі, Вінниці та інших містах країни. До Харкова Music Camp завітає вперше. Заняття в таборі відбудуться під час весняних канікул, а завершаться вони 7 квітня урочистим концертом.

«Діти отримують неймовірний досвід, знаходячись у так званій лабораторії соціальних навичок, – розповіла Дарина Белянська, координаторка Music Camp International в Україні, – вони спілкуються один з одним, вони навчаються прислуховуватися один до одного, піклуватися і надавати підтримку. Бо результатом діяльності табору є концерт. А його неможливо досягти окремо взятій дитині. Тільки командна робота, тільки об’єднання всіх дітей разом, взаємна повага та підтримка роблять можливим створення такого концерту».

Участь у таборі візьмуть школярі віком від 11 до 15 років. Там вони навчатимуться за методикою, розробленою самою Констанцією Фортунато. Таким чином, вони за короткий проміжок часу зможуть опанувати декілька різних музичних інструментів. Заплановано, що у таборі візьме участь близько 300 дітей. Все навчання в Music Camp абсолютно безкоштовне.

«У такі непрості для Україні часи цей проект є дуже актуальним, – зазначила Дарина Белянська, – тому що ми запрошуємо до себе дітей як зі звичайних сімей, так із неповних, так і дітей-сиріт, так і, звичайно, діток вимушених переселенців. Для того щоб дати їм можливість отримати поштовх повірити в себе, взявши участь в такому чудовому заході».

Реєстрація 

comments powered by HyperComments