Вся надія на Колодія або як на Харківщині святкуватимуть Масляну (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 1 березня 2016, 18:23
Організатори свята під час своєї прес-конференції розповіли, як цього року буде проходити Масляна.
Вся надія на Колодія або як на Харківщині святкуватимуть Масляну (фото)

Святкування Масляної відбудеться 7 березня на території Національного літературно-меморіального музею ім. Г.С. Сковороди. У програмі заходу – різноманітні майстер-класи, випікання гречаних млинців та їх дегустація, автентична українська кухня, народні, а також виступи різних фольклорних колективів з усієї Харківщини.  

«Це виступи фольклорних колективів з різних районів Харківської області, – розповіла Олена Рибка, заступниця директора музею, – зокрема, нас уже підтримали Дергачівський , Золочівський  та Зміївський райони… Сподіваємся, що і Богодухівський район також приєднається. Ви знаєте, що у попередні роки свято Масляної проводилось саме у Зміївському районі. Цього року вони підтримують нас. Також ми чекаємо підтримки від інших колективів. Ну і безперечно, приїдуть наші майстри з Харківської області. Будуть майстер-класи, буде продаж сувенірів. Так само можна буде дізнатися про українські страви саме до цього свята».

Не обійдеться свято без традиційних народних ігор та обрядів, таких як виготовлення колодок, обряд їх пов’язування неодруженим хлопцям, обрядодійство «Колодія» зі спаленням коструба (до речі, звідти походить назва свята) та гостина з варениками та млинцями.

Програма заходу

comments powered by HyperComments