У Харкові пройде тиждень жіночої солідарності (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 1 березня 2016, 20:18
У Харківському кризовому інфоцентрі розповіли про Тиждень жіночої солідарності, приурочений до 8 березня.
У Харкові пройде тиждень жіночої солідарності (фото)

З 1 по 10 березня у Харкові відбудеться низка заходів, приурочена до 8 березня. Це різноманітні лекції, майстер-класи, виставки, зустрічі та екскурсії, під час яких лекторки будуть розповідати всім зацікавленим про становище жінок у сучасному суспільстві та звертати увагу на пов’язані з цим соціальні проблеми.

«Це унікальний проект, – розповіла Анна Шаригіна, віце-президентка Харківського жіночого об’єднання "Сфера", – час від часу такі проекти проводяться в інших містах України. У Харкові ми вдруге організовуємо цей проект. Але цього року, як мені здається, вже з більшим масштабом. Бо торік це був, власне, тиждень. А цього року – вже десять днів або навіть більше. Це більше десяти спікерок з різних районів України. Це різні простори для жінок і про жінок».

Тетяна Ісаєва, директорка Центру гендерної культури розповіла, що дотепер в Україні не було традиції виходити на демонстрації та говорити про відповідні речі. Та і відповідні заходи, на яких жінок закликають до солідарності, можуть викликати обурення чи навіть агресію серед деяких осіб. «Що говорить про те, що на сьогодні в нашому суспільстві відсутня культура донесення іншої точки зору», – зазначила Ісаєва. Відповідно, до 8 березня відбудеться Марш жіночої солідарності проти насилля. У ньому візьмуть участь мешканці міста, щоб звернути увагу харків’ян до проблеми насилля над жінками. 

comments powered by HyperComments