Сергій Ушаков розповів, як він став жертвою катувань з боку міліції

Субота, 5 березня 2016, 12:12
Харків’янин Сергій Ушаков розповів, як міліціонери змушували його зізнатися у вбивстві за допомогою катувань.
Сергій Ушаков розповів, як він став жертвою катувань з боку міліції

Ушаков розповів, що в 2008 році його звинуватили у вбивстві людини. Яке, за словами чоловіка, він не здійснював. Міліціонери, щоб вибити потрібні їм показання, почали його катувати. «У мене типова історія для Харкова, – зазначив Сергій Ушаков, – це така практика – змусили зізнатися у злочині. Це було у 2008 році. Я вважаю, що мені пощастило в тому плані, що мені трапився адвокат Медведєв, який пояснив у чому мої права. Тому я тільки зміг заявити, що до мене застосовувались тортури».

Сергій Ушаков тривалий час перебував під арештом, хоча судові рішення по його справі були скасовані Верховним Судом України та визнані неправомірними Європейським судом з прав людини. Його справа тривала більше семи років, де 4,5 роки зайняла судова тяганина. Загалом, відбулося 3 судових процеси. Тоді йому допомогли представники Харківської правозахисної групи. Проте розслідування по факту катування не велося належним чином, а відповідна справа час від часу закривалася. Прокуратура, до якої звернувся потерпілий, всяко її гальмувала.  

«Склад прокуратури не змінився, – розповів Генадій Токарєв, директор Центру стратегічних справ Харківської правозахисної групи, – я вже не кажу про професійну підготовку прокурорів. Не змінилася і сама робота. Прокуратура не проводить розслідувань. Одні імітують розслідування і нічого не роблять, а інші «кришують»».

comments powered by HyperComments