Головним пунктом моніторингу у Харкові є стан переселенців із зони АТО, - Андреас Кіфер (фото)

Неділя, 6 березня 2016, 16:52
Генеральний секретар Конгресу Андреас Кіфер завершує свою мандрівку Україною, відвідавши Харків.
Головним пунктом моніторингу у Харкові є стан переселенців із зони АТО, - Андреас Кіфер (фото)

За словами Андреаса Кіфера, його вразив історичний вигляд міста та люди. Не менші враження справили на гостя з Конгресу університети та студенти. На його думку, Харків знають завдяки цьому в різних країнах світу. Про це Кіфер повідав під час зустрічі з міським керівництвом.

Представник Євросоюзу також зауважив, що головний пункт моніторингу в Харкові - це стан переселенців із зони проведення бойових дій.

Пан Кіфер побачив модульне містечко для біженців, відвідав  Харківський національний университет ім. Каразина і  Національну юракадемію ім. Ярослава Мудрого.

Керівникові Конгресу було цікаво дізнатися, які умови в модульному містечку створили для людей. «Для нас було дуже важливо побачити, як справляється Харків з переселенцями, як допомагають тут людям, які опинилися в складній ситуації. Адже країни Європи зараз теж зіткнулися з серйозною проблемою біженців з Сирії і Ірану, і ми бачимо, що в Євросоюзі принцип солідарності зараз не працює. Деякі країни взагалі відмовляються приймати у себе переселенців. Харків же підтримує людей, ми навіть здивовані», - підкреслив Андреас Кіфер.

comments powered by HyperComments