Відсторонені проректори ХНУРЕ можуть бути звільнені 21 березня

П'ятниця, 11 березня 2016, 10:22
Про це повідомив один з відсторонених проректорів Микола Сліпченко.
Відсторонені проректори ХНУРЕ можуть бути звільнені 21 березня

За словами відстороненого проректора з наукової роботи Миколи Сліпченка, в.о. ректора Едуард Рубін публічно попередив про це його самого та ще двох колег. «4 березня пан Рубін попередив нас публічно про те, що з нами буде розірваний контракт .... Я вважаю це незаконним. В акті аудиту немає ні слова про моє корупційне минуле або про мою корупційну діяльность», - заявив він на прес-конференції.

«Аудит, який надсилав міністр в Університет радіоелектроніки, був незаконним. З цього приводу є рішення Апеляційного суду міста Києва з приводу аудиту в Національної юридичної академії в Одесі. Внутрішній аудит міністерства освіти не поширює свої функції на підвідомчі університети », - вважає ще одна учасниця прес-конференції, яку було звільнено з посади начальника юридичного відділу вишу Ірина Полховська.

За даними Миколи Сліпченка, на даний момент звільнені головний бухгалтер, начальник юридичного департаменту, начальник канцелярії. До числа вже звільнених співробітників він відносить і себе, а також Мурада Омарова і Наталю Лісову.

Втім, у прес-центрі університету відзначають, що всі троє проректорів залишаться професорами і співробітниками університету, вони перестануть займати керівні посади. Крім того, співробітниками ХНУРЕ залишаються й інші згадані Миколою Сліпченко люди: наприклад, головний бухгалтер була переведена на посаду заступника головного бухгалтера.

Втім, Микола Сліпченко планує судитися за право залишитися на посаді проректора з наукової роботи. На прес-конференції він висловив готовність поїхати до генпрокурора або навіть президенту, щоб домогтися справедливого, на його думку, рішення.

На сьогоднішній день Микола Сліпченко вже звернувся до Київського адміністративного суду. За його словами, позов складається з восьми пунктів. Найближче засідання в Харківському Дзержинському суді за його позовом відбудеться 22 березня.

Тим часом, в прес-центрі вишу відзначають, що відсторонені проректори будуть звільнені, так як, згідно даних аудиту, вони не виконали певні пункти свого контракту, про що вони і були повідомлені на початку березня. Результати аудиту вже відомі, проте Міністерство освіти передасть їх до публічного доступу через два тижні.

comments powered by HyperComments