Харків прийняв делегацію Університету ім. Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві

Вівторок, 15 березня 2016, 13:59
Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан зустрів делегацію Університету ім. Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві.
Харків прийняв делегацію Університету ім. Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві

Університет імені Кардинала Стефана Вишинського був заснований в 1954 році. Тоді він носив назву Академія Католицької теології. Сьогодні ж це сучасний, державний ВНЗ, який готує фахівців більш ніж з 35 напрямів (релігійний, історичний, правознавчій, гуманітарний, математичний, педагогічний, соціальна робота та інші) і представляє один з кращих класичних університетів країни.

Головним завданням візиту Варшавського університету стало створення майданчиків для спільної роботи у відповідних галузях з вишами і середніми освітніми закладами України, а саме проведення спільних конференцій, форумів, симпозіумів, розробка спільних видань, реалізація спільних проектів, стажування, обмін студентами, обмін викладачами та інше.

Зустріч відбулася в лютому в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна в Українсько-польському академічному Центрі науки і культури. Студенти та викладачі уважно вислухали доповідь про переваги польського університету, його традиції та сучасну діяльність. Зокрема, присутні дізналися про факультетах вищого навчального закладу, спектр спеціальностей і специфіку трирівневої моделі освіти, яка включає в себе ліценціат (3 роки), магістратуру (2 роки) та аспірантуру. Також були обговорені умови, процедуру прийому на навчання та вимоги до іноземних кандидатам.

На зустрічі також були присутні: генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, віцеконсул Ян Жданівський і проректор університету Назіров Заріфа Фятіховіч.

Після зустрічі в університеті, делегація відвідала Меморіал Слави Харкова і вирушила до Меморіалу жертвам тоталітаризму, де була відслужена панахида за невинно страчених поляків і українців. Вічна пам'ять, всім загиблим.

comments powered by HyperComments