Власники торгових точок були притягнуті до відповідальності за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

Вівторок, 15 березня 2016, 16:10
У Міністерстві молоді та спорту України стверджують, що в 2015 році Харківська область стала одним з регіонів, де найактивніше протидіють продажу тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім.
Власники торгових точок були притягнуті до відповідальності за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

Як повідомляє прес-центр ХОДА, минулого року на Харківщині було обстежено 917 точок, де продається алкоголь та тютюн. Перевірки проводилися в межах інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». До неї долучилися представники виконавчої влади, правоохоронці та соціальні працівники.  

Вони зафіксували 132 випадки, коли алкогольні та тютюнові вироби продавали неповнолітнім. Таким чином, до відповідальності були притягнуті 42 посадові особи. У 65 випадках було направлено подання на закриття відповідних закладів, 39 з яких були закриті, а 11 – втратили ліцензії на право продавати алкоголь та тютюн. Крім того, несумлінні власники були оштрафовані на загальну суму в 323 000 гривень. На даний момент продовжується робота по контролю за торгівлею алкогольними напоями та тютюном в Харкові та області.  

comments powered by HyperComments