У Харкові відкрили перший в Україні пересувний ветеринарний кабінет

Світлана Хлєстова  |  Четвер, 17 березня 2016, 19:33
На сьогодні звернутися до ветеринара, не виїжджаючи в клініку, можуть жителі Індустріального і Чевонозаводського району, в майбутньому виїзди пересувного кабінету охоплять усе місто.
У Харкові відкрили перший в Україні пересувний ветеринарний кабінет

На сьогодні звернутися до ветеринара, не виїжджаючи в клініку, можуть жителі Індустріального і Чевонозаводського району, в майбутньому виїзди пересувного кабінету охоплять усе місто.

«Ідея запустити пересувні ветеринарні кабінети виникла в 2015 році, коли ми зрозуміли, що для жителів приватного сектора частенько важко доїхати в клініку. У них є проблема з тим, що їх тварини менш ручні і їх важче перевозити з точки зору транспортування. У міському бюджеті було закладено фінансування на придбання таких пересувних клінік. На сьогодні їх дві, і вони вже почали роботу за певним графіком з виїздами в Індустріальний і Червонозаводський райони», - повідомив Директор департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, такі кабінети дозволять зробити 1600 операцій на рік.

«Ці автомобілі створені за рекомендацією Англійської міжнародної зоозахисної організації для ефективнішої роботи програми зі зменшення чисельності бездомних тварин», - розповіла директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова.

За її словами, до складу однієї бригади входить досвідчений лікар-ветеринар, а також асистент і водій.

«Планується 2-3 виїзди на кожну точку. Це пов'язано з тим, що коли тварина проходить вакцинацію уперше, за два тижні її треба повторювати, тому ми прив'язувалися до схеми вакцинації. Сьогодні ми здійснюємо другий виїзд. Бригада приїхала, але про неї мало хто знає. Спочатку нам потрібно привчити людей, що тут наша машина стоїть», - додала Юлія Шаповалова.

На перетин вулиць Гольдберівської і Греківської, туди, де лікарі приймали сьогодні, пересувний кабінет повернеться 31 березня.

За словами Юлії Шаповалової, багато жителів цього району вже підходили, цікавилися послугами лікарів і записувалися на прийом на наступний раз.

«Ми здійснюємо широкий спектр ветеринарних послуг, як і ветеринарна клініка. Це не лише вакцинація, але і стерилізація, лікування, діагностика. Ми можемо здійснити відбір крові або ж необхідного матеріалу для дослідження в нашій лабораторії в Центрі. У нас є спеціальне устаткування, тепла вода, кварцеві лампи - усе необхідне для стерилізації і дозволяюче здійснити декілька операцій впродовж дня», - відзначила Головний лікар "Центру поводження з тваринами" Олена Лаптій.

«Учора до фахівця, який працював в пересувному кабінеті, звернулося близько 60 людей. Хтось приходив почистити вуха своєму вихованцеві, хтось – підрізати пазурі, було проведено близько 35 вакцинацій», - розповіла Юлія Шаповалова.

Графік виїзду кабінету вивішений на сайті КП "Центр поводження з тваринами", оголошення про те, що машина приїде в той або інший район вивішуються на будинках, а також спрямовуються в поштові скриньки.

Ветеринари працюватимуть 5 днів на тиждень з 10.00 до 16.00. Графік вже розписаний до кінця квітня, подальший розклад буде складений з урахуванням побажань, висловити які можна, звернувшись в диспетчерську службу КП.

Ціни на послуги діють такі ж, як і у ветеринарній клініці при "Центрі поводження з тваринами". Вакцинація від сказу коштує 65 і 95 гривень, від вірусних інфекцій і сказу - від 130 гривень, клінічний огляд - 30 гривень.

Для пенсіонерів і представників інших пільгових категорій (при пред'явленні посвідчення) діє знижка: 100 гривень коштує стерилізація тварини, 20 гривень - реєстрація кішки, 30 - собаки. Тим, на кого знижка не поширюється, доведеться заплатити 350 гривень за стерилізацію кішки і 400 гривень - собаки. Фахівці Центру відзначають, що це набагато дешевше, ніж в приватних ветеринарних установах міста.

Фото Дмитра Верещинського

comments powered by HyperComments