Судові засідання у справі бійців «Айдару» будуть проходити в закритому режимі

П'ятниця, 18 березня 2016, 16:32
Сьогодні у приміщенні Апеляційного суду Харкова відбулося засідання у справі дев’яти бійців «Айдару».
Судові засідання у справі бійців «Айдару» будуть проходити в закритому режимі

Приміщення, де проводилося засідання, було заповнене людьми, які прийшли підтримати звинувачуваних. Серед них були військові з «Айдару» та громадські активісти, зокрема, «Харківської Хунти» та «Сотні лева». На засіданні були міліціонери, кожну людину перед входом перевіряли озброєні силовики. Судді з’явилися майже на годину пізніше зазначеного часу. Перед засіданням усі заспівали українськи гімн. Деякі активісти не приховували свого обурення тим фактом, що судді прослухали його сидячі.

Під час судового засідання слово надали прокурору та адвокатам звинувачуваних. Прокурор наголосив на тому, що судові засідання повинні проходити в закритому режимі, на якому мають бути присутні хіба що представники ЗМІ. Адже, за його словами, свідки та постраждалі бояться за власну безпеку. Проте адвокати звинувачуваних наголосили на тому, що судові засідання мають проходити відповідно до закону і громадськість має право бути на них присутньою.

Після тривалої перерви суд виніс рішення – задовольнити клопотання прокурора та продовжити проводити засідання у закритому режимі. Загалом, до дебатів має пройти декілька таких засідань. Це викликало хвилю обурення у присутніх там активістів. Вони скандували «Ганьба» та називали прокурора, який заховався за силовиками, сепаратистом. 

comments powered by HyperComments