Пам’ятник героям АТО з’виться в Харкові за рік

Вівторок, 22 березня 2016, 14:44
За місяць розпочнеться конкурс на проект пам’ятника, підсумки підіб’ють до Дня міста.
Пам’ятник героям АТО з’виться в Харкові за рік

Про це сьогодні, 22 березня, повідомив заступник голови Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов, - передає "Восточный Дозор".

На сьогодні вже відомо, що у конкурсі на проект пам’ятника візьмуть участь провідні архітектори Харкова та області.

Зі слов Юрія Корсунова, у процесі вибору проекта будуть задіяні учасники АТО.

«Щодо вимог до конкурсантів - пам'ятник повинен символізувати новий час і нових героїв. Це і легендарний аеропорт, і волонтерська допомога, без якої нашим бійцям вкрай складно було б воювати і перемагати. Сукупність цих елементів має в душі кожного АТОшника пробуджувати і героїчні, і трагічні моменти, так важливі і необхідні для нас», - повідомив Юрій Корсунов.

Пам'ятник буде розташован у сквері між ДК ХЕМЗ та Академією Нацгвардії на площі Повстання - з боку Московського проспекту, ближче до виходу з метро. Сьогодні на місці вже працювала робоча група.

За попередніми підрахунками, процес займе до року.

«Ми будемо рухатися максимально швидко, скорочуючи всі бюрократичні процедури, але що стосується самого проекту, розробки, громадських слухань, затвердження пам'ятника в кінцевому вигляді, який він повинен бути, то з цим поспішати не будемо - тут буде ініціативна група від громадських організацій цим займатися. Думаю, ми оголосимо конкурс вже через місяць, а його підсумки підіб'ємо вже до Дня міста», - сказав депутат міськради від фракції БПП «Солідарність» Віталій Маляренко.

Збір документів до сесії міської ради про виділення земельної ділянки практично завершений.

«Підкреслю, що жодних коштів з міського бюджету на спорудження пам'ятника витрачається не будуть. Для цього будуть залучатися фінанси громадських організацій, від благодійних внесків, від спонсорів, як раніше говорили методом народної будови. Пам'ятник народний, біда загальна і пам'ять повинна бути спільним», - додав Віталій Маляренко.  

comments powered by HyperComments