У Антикризовому центрі представили Программу допомоги для внутрішніх переселенців

Татьяна Зарубина  |  Вівторок, 22 березня 2016, 19:09
Сьогодні у Антикризовому центрі відбулося засідання громадсього комітету для вироблення стратегії роботи з внутрішньо переміщеними особами.
У Антикризовому центрі представили Программу допомоги для внутрішніх переселенців

Речниками заходу стали заступник голови Чугуївської правозахисної ради Юрій Чумак та представник Всеукраїнського благодійного фонду "ГОРЄНІЄ"  Любов Крапивнюк. Також були присутні представники волонтерських та неурядових організацій, переселенці та громадські активісти. Учасники зустрічі обговорювали программу допомоги для переселенців, яка успішно працює у Дніпропетровську. Проект має назву "Обласна программа надання соціальної підтримки громадянам, які переселяються до Дніпропетровської області з тимчасово окупованої території України та районів проведення Антитерористичної операції, на 2014-2016 роки".

Любов Крапивнюк  наголосила, що організація хоче поділись успішним досвідом такої праці, надати можливість втілити программу  іншим великим містам. Адже існує багато категорій осіб, які хочуть стати постійними жителями Харкова. Створення таких программ на рівні регіонів свідчить про стратегічний підхід до проблем внутрішньо переміщених осіб, допомагає їм отримати житло та соціальну допомогу.

Любов Крапивнюк

Як зазначив Юрій Чумак, на жаль проект не знайшов підтримки у Харківській обласній раді. Тому було створено громадьску робочу группу, яка може вносити до проекту пропозиціїї та зауваження, після чого буде побудована концепція повного документу. Створення таких программ значно сприяє залученню міжнародної технічної та фінансової допомоги, але чиновники цього не розуміють.

comments powered by HyperComments