Харківське «Джерело нейтронів» вводиться в експлуатацію

Середа, 23 березня 2016, 15:20
Президент відвідав Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» і разом з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом взяв участь у старті введення в експлуатацію установки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується прискорювачем електронів».
Харківське «Джерело нейтронів» вводиться в експлуатацію

Під час спілкування з колективом наукової установи Петро Порошенко зазначив, що запуск надсучасної установки — історична подія для України.

«Ми повинні навчитися виробляти ізотопи. Ми повинні налагоджувати ефективну роботу для подовження ресурсу атомних електростанцій, повинні вдосконалити заходи безпеки в атомній енергетиці і технологію зберігання відходів. Ми повинні вивчити можливості використання установки в медицині, щоб більше не купувати ізотопи за кордоном, а налагоджувати ефективне виробництво тут, — цитує Президента пресс-служба ХОДА. -— Після запуску установки на повну потужність мною будуть дані відповідні доручення уряду для того, щоб максимально завантажити цю установку, відмовившись від іноземних постачальників».

Президент сьогодні у Харкові з робочим візитом. Під час відвідання університету внутрішніх страв голова держави відзначив високий рівень підготовки українських силовиків і відкоментував події у Брюселі.

comments powered by HyperComments